Oktoberfest? En hyllning till tysk öltradition

Oktoberfest? En hyllning till tysk öltraditionSedan några veckor tillbaka ligger fältet i Humledalen öde i väntan på nästa säsong. Samtidigt pågår härinne i ölstugan en ny ölbrygg som är en hyllning till tysk öltradition. Då ingredienserna utgår från tysk vetemalt, bayersk veteölsjäst och humle från tyska plantor, bland annat Perle.

Ett litet ljus i höstmörkret som tröst då Oktoberfest i München och resten av Tyskland återigen ställdes in på grund av Corona. Men 2022 kommer den äntligen tillbaka …   

Den första brygden för säsongen i Humledalen på färsk Perlehumle fick en mycket intressant frisk somrig smak, vilket verkligen kan behövas nu under vinterhalvåret. Den kommer säkert tillbaka nästa år. 

öl på färsk Perlehumle
öl på färsk Perlehumle