HOP och Purest Lager är nu på flaska

HOP och Purest Lager är nu på flaska

HOP som står för Hopvalley Original PilsnerHOP som står för Hopvalley Original Pilsner buteljerades förra veckan.  Den är bryggd enligt den böhmiska traditionen, vilket betyder den ursprungliga traditionen, att göra pilsner.  En av de viktigaste egenskaperna är att den är gjord endast på Saaz-humle.  Efter att ha provsmakat HOP:en går dess smakfullhet över mina förväntningar.

Idag tappade jag även upp Purest Lager som även efter försmaken är väldigt lovande. Den har fått namnet Purest Lager eftersom den huvudsakligen är gjord på Hersbrücker Pure, en humlesort som har den renaste humlesmaken.  Den karakteriseras varken som humle med hög beska eller aromatisk, utan den renaste humlesmaken.  Och ja, använd som den huvudsakliga smakkällan, gör den verkligen magi med ölet.  Jag gjorde en ale i november förra året med lika välsmakande resultat.

Purest Lager Purest Lager i glas

The blog post in English

Lär dig mer om Saaz